Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 22 мача аут: Везенков се завърна в игра за Сакраменто, а Кингс удариха Юта Джаз (ВИДЕО)

01 април 2024, 10:17 часа • 1275 прочитания

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков най-накрая се завърна в игра за своя Сакраменто Кингс в двубоя срещу Юта Джаз от редовния сезон в НБА. Срещата завърши при резултат 127:106 за „кралете“, а родното крило записа 10 минути на паркета.

Везенков страдаше от контузия в глезена

Както е известно, Александър Везенков имаше неприятна контузия в глезена и се възстановява близо 2 месеца. Българинът пропусна общо 22 мача на Сакраменто, в които отборът записа 12 победи и 10 поражения. За последен път Везенков игра за калифорнийци в мача им срещу Денвър Нъгетс на 10 февруари.

Везенков записа 10 минути срещу Юта Джаз

Срещу Юта Джаз Александър Везенков се появи в игра в последните две четвърти като записа по 5 минути във всяка. Българинът се отчете с 5 точки, 2 борби и една асистенция. Номер 1 на паркета за Сакраменто бе Кийгън Мъри, който завърши мача с 25 точки, 4 отскочили топки и 3 асистенции.

Сакраменто са седми на Запад

След успеха си Сакраменто Кингс заемат седмо място в Западната конференция на НБА. „Кралете“ са с актив от 43 победи и 31 поражения и за момента ще участват в Плей-Ин турнира, който предшества плейофите. До края на редовния сезон остават осем мача.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес