Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сащо Везенков преди полуфинала с Черно море: Играем с много сериозен съперник

08 май 2014, 11:29 часа • 6066 прочитания

Битката за баскетболната титла при мъжете започва днес в зала Универсиада в София. Първият мач от полуфиналните плейофи е между Лукойл Академик и Черно мор Порт Варна от 18 часа. Академиците няма да играят в Правец, където е седалището им. Залата в Правец не отговаряла на изискванията на лигата,за минимум 1200 места в решителната фаза на шампионата. За пореден път интригата в първенство се върти около залите, а не около качеството и нивото на родния баскетбол.

"Готови сме. Всички са здрави и това е много важно. Трябва да подходим много сериозно към полуфинала, тъй като играем с много добър отбор. Може би това е най-добрият Черно море в последните години. Казах и на моите играчи, че досега каквото било, било. Опитвам се по всякакъв начин да мобилизирам играчите. Мач с мач няма общо. Играхме първи мач с тях, когато те не бяха готови, а ние се готвехме за Еврокъп и пристигнахме там направо от Израел. Сега всичко е много различно. И те са доста мотивирани за този мачове. Трябва да сме много сериозни и на 100% готови", казва треньорът на Лукойл Сашо Везенков пред bgbasket.

"Ако Левски и ние се класираме за финал естествено няма да домакинстваме в Универсиада, тъй като най-малкото е несериозно. От доста време се иска да се забранят зали под 1200 човека. Да, залата в Правец няма толкова места, но е доста приятно за игра и това може да се потвърди от другите отбори. Не знам какво доведе до това решение на лигата и то още в първите заседания. Явно по всякакъв начин се цели или да ни амбицират да направим нова зала в Правец или да ни отделят от мястото, в което тренираме всекидневно. Когато интересът към тези мачове е огромен и когато 1000 човека са извън залата, това е най-правилното решение.Когато обаче интересът към този мач е не повече от 200-300 човека, тогава това решение е неправилно. То обаче вече е факт и гледаме напред", обясни Везенков.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес