Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пред погледа на Везенков: България си отмъсти на Норвегия с разгром (ВИДЕО)

29 юли 2023, 21:40 часа • 4448 прочитания

Националният отбор по баскетбол за мъже на България размаза състава на Норвегия с 91:69 (20:14, 30:20, 24:17, 17:18) като домакин в третия си мач от група J на предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025. Възпитаниците на селекционера Росен Барчовски взеха реванш от своя съперник за поражението си преди около две седмици.

Така "лъвовете" временно са лидери в своята група и при успех в следващия си двубой - гостуване на Австрия на 2 август, ще се класират за същинския етап на европейските квалификации. Преди срещата пък най-добрият ни баскетболист Александър Везенков получи отличието „Заслужил гражданин на Ботевград“. Той не е част от националния тим това лято, тъй като му предстои да замине за САЩ, за да се присъедини към новия си клуб Сакраменто Кингс.

ОЩЕ: Редом до звездите на отбора: Везенков изгледа победа на Сакраменто (ВИДЕО)

Иначе българите доминираха през целия двубой в „Арена Ботевград“, а през второто полувреме поддържаха солидна разлика, която в един момент достигна над 20 точки. Константин Костадинов бе най-резултатен за успеха на националите ни с 19 точки и 9 борби. Иван Алипиев добави 18 точки и 4 борби, а Павлин Иванов се включи с 12 точки, 3 борби и 6 асистенции.

Към лагера на "трикольорите" в Ботевград вече се присъедини и друг от натурализираните американци - Брандън Йънг, който ще бъде част от състава за предварителните олимпийски квалификации през август в Турция.

ОЩЕ: 365 дни до Париж 2024: Никола Станчев – първият българин, стъпил на олимпийския връх

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес