Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЛукОйл Академик пуска вход свободен за дербито с Левски

07 февруари 2014, 16:20 часа • 12860 прочитания

Ръководството на Лукойл Академик пуска вход свободен за дербито с Левски от 17 кръг на НБЛ утре в Правец. Мачът ще бъде предшестван от церемонията в чест на Тодор Стойков, която 11-кратните поредни шампиони на България организират. Тя започва в 17,00 часа, а това налага промяна в пропусквателния режим за зрители и медии в спортния комплекс.

Всички фенове, които желаят да наблюдават битката с вицешампионите ще бъдат допускани без пари в залата през централната трибуна. Изричното условие е те да заемат местата си до 17,00 часа, за да не възпрепятствят провеждането на официалната част на церемонията.

Ръководството на Лукойл Академик отправя молба и към публиката, и към журналистите, които ще посетят събитието да се съобразят с часа 17,00 като краен за заемане на местата. Единственият мотив, който трябва да води всички в родния баскетбол в този ден е да отдадем уважение към един от най-големите играчи в историята не само на българския, но и на европейския баскетбол през последните 15 години.

Президентът на Лукойл Академик Валентин Златев, шефът на федерацията Георги Глушков, както и този на НБЛ Иван Ценов, ръководството на баскетболен клуб Левски, семейството и приятелите на дългогодишния капитан на националния отбор и на шампионите ще станат свидетели на официалното откриване на почетната му фланелка с №15 в залата в Правец.

Видеоклип, в който ще бъдат събрани част от паметните моменти в почти 20-годишната кариера на Стойков ще бъде излъчен под звуците на великата песен на Фреди Меркюри и "Куин" - "Шоуто трябва да продължи" (б.а. Show must go on) на видеостена, монтирана в залата за церемонията.

Тодор Стойков се отказа на 36-годишна възраст, с 13 титли на България, 11 от тях с Лукойл Академик, с 9 купи на страната, 6 от тях със студентите.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес