Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лейкърс стартират сезона без легендата Брайънт

29 октомври 2013, 15:34 часа • 15986 прочитания

За първи път от седем години насам, „Лейкърс” започва сезона си в НБА без мега звездата Коби Брайънт. Легендата изгледа последната тренировка на съотборниците си преди мача довечера през прозорчето на фитнес залата, докато тичаше на пътечка. В момента, в който журналистите насочиха обективите към него,той затвори блендата на прозорците и продължи да тича.

 За първи път от толкова години „Лейкърс” излизат без своята звезда, като тази вечер ще играят с „Л.А. Клипърс”, а никой не може да каже категорично колко дълго Брайънт ще е извън игралното поле, след операцията на ахилеса.

Треньорът на „Лейкърс”, Майк Д’Антъни споделя: „Ние не се опитваме да го скрием зад завесата, защото „Магьосникът от Оз” не е зад завесата и ще излезе, когато му дойде времето”. Брайънт получи контузията си на 12 април в мача срещу „Голдън Стейт” и все още не се дава период за възстановяването му. След интервенцията само бе оповестено, че той няма да играе до средата на октомври или най-късно средата на януари. Д’Антъни каза още, че ще има известен период на „навлизане”, през който Брайънт ще тренира на индивидуален режим, за да си възвърне предишната супер форма и чак тогава отново ще играе в официални мачове. За всеки е известно, че човек бавно се възстановява след подобни контузии и интервенции, и няма смисъл да се рискува здравето на подобен състезател с необмислени действия.

Стив Блейк е човекът, който ще замести Брайънт. Той отбеляза 10 точки през миналия сезон, но както казава и Д’Антъни: „Много повече от резултатност ще загуби „Лейкърс”, докато Брайънт отсъства”.

 

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес