Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Историческо: Германия е световен шампион по баскетбол (ВИДЕО)

10 септември 2023, 18:55 часа • 9889 прочитания

Германия стана световен шампион по баскетбол за първи път в историята си. На финала в Манила Маншафта спечели срещу Сърбия с 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20). Възпитаниците на Гордън Херберт триумфираха без нито една загуба по време на първенството.

Кои баскетболисти се отличиха във финала

В герой за германците се превърна гардът на Лос Анджелис Лейкърс Денис Шрьодер, който завърши с 28 точки и дирижираше играта на целия отбор. В отсъствието на Никола Йокич, Василие Мицич и Никола Калинич, Богдан Богданович от Атланта Хоукс се опита да бъде лидер на западната ни съседка. Той се представи достойно, но не му вървеше при стрелбата в двубоя за титлата.

НА ПОЛУФИНАЛА: Изненадата е факт! Германия срази САЩ (ВИДЕО)

Кой бе избран за MVP и българското присъствие на финала

Франц Вагнер допринесе за победата на Бундестима с 19 точки, а Йоханес Фоигтман добави още 12. Богданович все пак реализира 17 точки за Сърбия, а Филип Петрушев завърши с 10. Германия се наложи заради по-голямото си хладнокръвие и успеваемост при стрелбата за две и три точки, както и при свободните удари. Денис Шрьодер пък бе избран за най-полезен баскетболист във финала, където имаше и българско присъствие. Елеонора Рангелова бе технически делегат.

 

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес