Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Глушков: Лигата е под въпрос, ще се решава за броя на чужденците

06 юни 2014, 15:56 часа • 48326 прочитания

Съществуването на Националната баскетболна лига е под въпрос. Това обяви президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков на среща с медиите при представянето на новия спонсор на женския национален отбор. За предстоящия сезон има доста проблеми, които трябва да се решават. Натрупалите се скандали и най-вече опити за влияние в родната федерация са разбунили духовете.

"Трябва да видим дали клубните отбори, които с антагонизма си и нивото си на подготовка са стъпили на по-високо ниво и искат управлението да бъде по-различно. На заседанието на УС са поканени членове на Лигата, които по принцип не са част от съвета. Иван Ценов ще направи годишния си отчет. Това е много важен въпрос. Ще направим така, че догодина всички да подпишат наредбата, за да не обжалват после неща от нея. Не мисля, че това е нормално", каза Глушков.

Той коментира и родното първенство, включително и по колко чужденци трябва да имат отборите ни. "Миналата година имах предложение да намалим броя на чужденците с един. При жените успяхме, при мъжете - не. Имаше много аргументи против. Тази година със сигурност ще го решаваме. Собствениците на отборите казаха, че на тях им е по-евтин един чужденец с еднакви качества, сравнен с един българин. За мен са по-важни българите, които са мотивирани да дойдат в националния отбор, но за собствениците по-важни са чужденците. Много наши състезатели, които са наша гордост получават такива заплати, че представянето им в националния отбор не влияе на заплатите. Аз искам тези, които играят в националния да са мотивирани да постигнат нещо. Да имат сърце", завърши единственият българин, играл в НБА.

"Според информацията, с която разполагаме Израел са много силен отбор. Няма да има лесни мачове, но се надявам да победим на собствен терен в първия мач", надява се Глушков на успех, на започващите в неделя квалификации на женския национален отбор.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес