Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зоран Заев поздрави Кирил Петков с пожелание за нов позитивен импулс в двустранните отношения

14 декември 2021, 12:24 часа • 1341 прочитания

Македонският премиер Зоран Заев честити в телефонен разговор изборът на Кирил Петков за министър-председател на България, по време на който двамата са се договорили да продължат да работят за намиране на приемливо решение за деблокиране на старта на преговорите за членство в ЕС.

„Честитих на моя колега Кирил Петков изборът за председател на Министерския съвет на Република България. Пожелах му успешен мандат и изпълнение на всички приоритети, утвърдени в програмата на неговото правителство, с цел добруването и просперитета на българската държава и българските граждани“, обяви Заев в официалната си Фейсбук страница.

Той посочи, че в разговора е била изразена готовност да се ускори комуникацията и сътрудничеството в рамките на нови работни групи в областите на икономиката, културата, здравеопазването, енергетиката, инфраструктурата и други области от интерес за българските и македонските граждани.

„Договорихме се да продължим да работим за намиране на приемливо решение за деблокиране на старта на преговорите за членство на Северна Македония в ЕС и за нов позитивен импулс за укрепване на двустранните отношения между нашите страни, в името на общото европейско бъдеще“, зави Заев във Фейсбук.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес