Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Запалителни бомби и сблъсъци, докато парламентът на Гърция решава

15 юли 2015, 22:11 часа • 13187 прочитания

Кървави сблъсъци между леви демонстранти и силите за сигурност избухнаха в центъра на Атина, докато гръцкият парламент разисква пакета от реформи, поискани за получаването на трета спасителна програма за Гърция, съобщава bTV.

Към полицията полетяха запалителни бомби, а тя отвърна със сълзотворен газ.

Протестиращи влязоха в ожесточени сблъсъци с полицията в сряда, съобщава и "Ройтерс". bTV съобщава за истински хаос в района на площад "Синтагма".

Хиляди гърци излязоха на протест пред сградата на парламента в Атина, докато депутатите обсъждат строгите реформи, които поискаха кредиторите в замяна на спасителна финансова помощ за южната ни съседка.

По данни на АФП около 12 500 души участват в демонстрацията.

Точно преди да избухнат сблъсъците, демонстрантите носеха плакати с надписи „Спрете спасителната сделка!”, „Не на политиките на ЕС, ЕЦБ и МВФ”.

Баталните сцени като от тази вечер бяха често срещани преди идването на "Сириза" на власт, но тежките условия на споразумението от Брюксел ги върнаха с нова сила. 

Въпреки всичко, отбелязва "Ройтерс", последно проучване показва, че над 70% от гърците одобряват спасителната програма, без която страната би напуснала еврозоната с непредвидими последици, информира "Нова телевизия".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес