Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заев: Референдумът за договора с Гърция ще се проведе през септември

29 юни 2018, 21:56 часа • 1700 прочитания

Най-вероятно през месец септември ще се проведе референдум в Република Македония за договора с Гърция за разрешаване на спора за името. Това каза македонският премиер Зоран Заев пред държавната телевизия в Скопие, предаде БГНЕС.

"С утвърдената дата вече няма никакви съмнения... Надявам се през месец юни 2019 година да започнем отварянето на глави по предприсъединителните преговори за членство в ЕС", поясни още Заев.

"Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес много ясно обясни процедурите за членство в пакта. Известно е и точното място, където ще бъде македонското знаме", подчерта премиерът.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, цитиран от МИА, че членството на Македония в НАТО е нейно суверенно право. Ние ценим и поддържаме добрите отношения с Македония. Ние сме заинтересовани основно от двустранните отношения. Що се отнася до приближаването на НАТО и неговата инфраструктура към нашите граници, позицията на Москва по този въпрос е известна и в нея нищо не се е променило“, поясни още Песков.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес