Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За трети път удължиха задържането на Андрю Тейт и брат му

22 февруари 2023, 02:00 часа • 2832 прочитания

Инфлуенсърът Андрю Тейт и брат му Тристан ще останат в ареста поне до края на март. Това реши съдът в Румъния. Те бяха арестувани през декември по подозрение в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група. И двамата отричат да са извършили каквото и да било нарушение.

Преди това задържането им беше потвърдено до 27 февруари, а сега беше удължено с още 30 дни. Две румънски жени, задържани заедно с братята - Георгиана Нагел и Луана Раду - ще бъдат освободени от ареста и вместо това ще бъдат държани под домашен арест. Прокурорите подадоха молба за последното удължаване по-рано днес. Съдиите обосноваха предишното удължаване, като се позоваха на способността на "обвиняемите да упражняват постоянен психологически контрол върху жертвите".

Арестуваният инфлуенсър Андрю Тейт: Матрицата се опитва да ме обвини, но Бог знае истината

Миналата седмица Би Би Си съобщи, че братята Тейт са заплашили със съдебни действия поне една жена, която е предявила претенции към тях за изнасилване и трафик на хора. В писмо за "прекратяване и отказ", изпратено от американски адвокат от тяхно име, двамата Братя заплашват да съдят жената и нейните родители за 300 млн. долара, ако тя не се откаже от твърденията си.

След подаването на днешната молба за удължаване на срока, адвокатите на Тейтс заявиха пред журналисти, че на изслушването не са били представени нови доказателства и че аргументите на прокуратурата не подкрепят продължаването на задържането на братята. Правният съветник на братята заяви пред Би Би Си миналата седмица, че те ще оспорят всяко решение за задържането им след следващия понеделник. Запитана как братята реагират на продължаващото им задържане, тя отговори, че това е "много трудно".

Тейт, бивш кикбоксьор, стана известен през 2016 г., когато беше отстранен от британското телевизионно предаване Big Brother заради видеоклип, в който изглеждаше, че напада жена.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес