Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вигенин: Когато Македония подпише договор, ще я подкрепим за ЕС

19 декември 2013, 18:07 часа • 42862 прочитания

Когато бъде подписан договорът за добросъседство с Македония, тогава България може да подкрепи даването на дата за започване на преговори на Скопие за присъединяване към Европейския съюз.

Това заяви външният министър Кристиан Вигенин на пресконференция, на която направи своеобразен отчет за работата на външно министерство през отиващата си 2013 г., предаде БГНЕС.

Министърът подчерта, че подписването на договора с Македония е било във фокуса на внимание на работата на външното министерство. "Не постигнахме голям напредък, но успяхме да се придвижим напред и да сближим позициите си", каза ръководителят на родната дипломация като подчерта, че "нашите разговори със Скопие все още не са финализирани".

Вигенин припомни, че броени дни след встъпването си в длъжност е направил първото си посещение именно в Македония и не изключи възможността да започне следващата 2014 г. отново с визита в тази съседна страна. Той отбеляза, че "изграждането на истински приятелски отношения с Македония ще продължи с години".

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес