Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Черна гора арестуваха руснаци заради подготвян преврат срещу Джуканович

28 декември 2016, 10:30 часа • 1796 прочитания

Черногорските власти са обявили двама руски граждани и трима сърби за международно издирване по подозрение в участие в подготовката на заговор, свързан с парламентарните избори, потвърди прокуратурата в Подгорица, предаде БГНЕС.

В началото на месеца местният в. „Дневне новине” писа, че държавното обвинение е издало заповед за международно издирване по линия на Интерпол на Едуард Широков и Владимир Попов, както и на трима сръбски граждани, заподозрени в участие в опита за държавен преврат в изборния ден 16 октомври.

Издирваните са Предраг Богичевич, Милош Йованович и Неманя Ристич. Ристич е сред лидерите на ултрапетриотично движение и е излежал присъда за убийство. От 2012 година е на свобода и отново участва активно в политиката.

Следствените органи смятат, че Широков и Попов са платили на сръбския националист Александър Синджелич 200 000 евро, за да сформира група начело с бившия началник на сръбската жандармерия Братислав Дикич за сваляне на властта в Подгорица и неутрализиране на премиера Мило Джуканович.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес