Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Таяни за Западните Балкани: Мисля, че може да се постигне съгласие за 2025 г.

17 май 2018, 10:21 часа • 955 прочитания

Ние трябва да работим за стабилността на този регион, съществуват обаче проблеми при някои страни, свързани с миграцията. Мисля, че в момента може да се постигне съгласие за 2025 г. Това заяви председателят на Европейския парламент Антонио Таяни преди началото на срещата на върха за Западните Балкани, която започва в този момент в София.

По отношение на шестте страни от региона Таяни направи предложение за пакет от финанси за изграждането на инфраструктурата, за железопътни линии и дигиталната инфраструктура в тези държави.

Скандалът с Facebook и Cambridge Analytica

Антонио Таяни коментира и скандала с изтичането на данни на потребители на социалната мрежа Facebook посредством компанията Cambridge Analytica, като уточни, че това е един дебат от изключителна важност и "искаме да знаем какво ще направят и какво искат да направят, за да защитят европейските граждани (вероятно представителите на Facebook - бел. ред.) Това не е проблем, който е свързан само с Facebook. Ние искаме да има свобода и добри правила, които да защитават правата на гражданите, поясни още Таяни.

По-рано той отговори на еврокомисаря по правосъдие, потребители и равнопоставеност между половете Вера Йоурова по повод предстоящото изслушване на Зукърбърг пред определен брой депутати от ЕП във връзка със скандала с изтичането на данните.

Йоурова изрази съжаление в Twitter, че изслушването на собственика на Facebook няма да бъде публично, а председателят на ЕП се обърна към еврокомисаря с думите: "Не е твоя работа да контролираш и критикуваш европейския парламент"! Последаха включвания на обикновени хора, които обясниха, че гласоподавателите контролират ЕП и не искат евродепутатите "да се крият".

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес