Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сърби освиркаха Николич в Косово

28 юни 2014, 18:32 часа • 23444 прочитания

Сръбският президент Томислав Николич се отказа да произнася реч в местността Газиместан, на север от Прищина, предаде БГНЕС.

Десетки млади сърби започнаха да скандират обидни думи спрямо Николич като "Ти си шиптър /обидна дума за албанци, бел.ред./", "Вие ни предадохте", "Предадохте Косово" и т.н. Николич на няколко пъти се опита да продължи речта си с призивите си, че "всички сме сърби", но на края се отказа и слезе от трибуната.

След като положи венец пред паметника на Газиместан сръбският президент каза, че "това е свещена земя, където преди 625 години е водена решаваща битка, където косовските юнаци са се борили за своите домове". Според него на това място "трябва да се мълчи". След това той каза, че "Сърбия ще продължи борбата си, но и че ще преговаря с всички". "Сърбия реши - ще преговаря до последно с всички", подчерта Николич.

На тези, които днес ме освиркаха ще кажа, че "на това място през 1389 година изпокараните сръбски владетели се обединиха да се борят срещу Отоманската империя". Той се обърна и към албанците с думите: "Трябва да помните, че строите къщи върху сръбска земя".

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес