Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът в Румъния се очаква да се произнесе по жалбата на Андрю Тейт срещу задържането му

10 януари 2023, 11:53 часа • 4735 прочитания

Румънският съд се очаква да се произнесе днес по жалба на скандалния инфлуенсър Андрю Тейт срещу задържането му за 30 дни по обвинения в предполагаем трафик на хора и създаване на организирана престъпна група с цел експлоатация на шест жени, предава агенция Ройтерс, цитирано от БТА.

Британско-американският гражданин Андрю Тейт - бивш професионален кикбоксьор предизвиква разногласия в социалните мрежи и бе задържан заедно с брат си Тристан в окръг Илфов, северно от Букурещ, на 29 декември. Заедно с тях бяха арестувани и две румънски гражданки. Задържаните отхвърлят повдигнатите им обвинения и обжалват заповедта за арест.

ОЩЕ: Кой е арестуваният в Румъния Андрю Тейт? Неговата история

Според прокуратурата братята Тейт са вербували своите жертви, като са ги съблазнявали и заблуждавали, че търсят връзка. След това жените са били отвеждани в имоти в покрайнините на столицата Букурещ и чрез физическо насилие и психически тормоз са били сексуално експлоатирани, като са били принуждавани да участват в създаването на порнографско съдържание за сайтове в социалните медии, което генерирало големи финансови печалби.

Прокурорите твърдят също, че един от братята е изнасилил една от жертвите през март миналата година, когато е започнало и разследването. Иззети са 15 луксозни автомобила и над 10 недвижими имота, принадлежащи на заподозрените в Букурещ и в окръзите Прахова и Брашов, съобщава от Ройтерс 

Целта на конфискацията е да се предотврати продажба или укриване на авоарите.

ОЩЕ: Заради кутия за пица: Арестуваха британски кикбоксьор за трафик на хора

Ако съдът потвърди заповедта за арест и разследването се нуждае от повече време, прокурорите могат да поискат одобрение за допълнително удължаване на срока на задържане до 180 дни съгласно румънското законодателство.

От Actualno.com припомняме, че Андрю Тейт се прочу с женомразките си забележки и с език на омразата, заради които беше забранен от всички големи социални мрежи. Откакто Илон Мъск пое Туитър обаче, профилът на Тейт бе възстановен през ноември. 

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес