Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Среща Чавушоглу – Дендиас на 14 април, ако има условия за това

17 март 2021, 14:26 часа • 1070 прочитания

Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас прие поканата на турския си колега Мевлют Чавушоглу да посети Анкара на 14 април, ако условията за това позволяват, предава МИА.

Агенция АНА-МПА се позовава на дипломатически източници, според които по време на днешните консултации между министерствата на външните работи на Гърция и Турция в Атина е била обсъдена и възможността за среща между ръководителите на дипломациите на двете страни в скоро време.

Генералният секретар на гръцкото външно министерство Темистоклис Демирис е информирал турския заместник-министър Седат Онал, че министър Дендиас „първоначално е приел поканата на турския си колега, стига да има подходящи условия за това”.

Дендиас заяви вчера, че има готовност да се срещне с Чавушоглу, но подчерта, че „такава среща трябва да има смисъл и да се проведе в подходяща обстановка”.

БГНЕС припомня, че Гърция и Турция стартираха нови преговори в Атина, които имат за цел да постигнат справедливо уреждане на проблемите в Егейско и Средиземно море.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес