Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смъртни заплахи за премиера на Черна гора

25 юли 2022, 21:20 часа • 2755 прочитания

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович е поискал от ръководителите на полицията и тайните служби да разследват смъртни заплахи, които е получил заради ареста на Петър Лазович, син на бившия полицейски ръководител Зоран Лазович, съобщава сайтът Екзит.

Абазович е информирал министъра на вътрешните работи Филип Адич, директора на Полицейската администрация Зоран Бърджан и директора на Националната агенция по сигурността Сава Кентера за твърденията, че групи, близки до Зоран Лазович и сина му Петър, планират отмъщение за ареста, предаде БТА. 

През юли миналата година Европол предаде на Специалната държавна прокуратура транскрипции на съобщения, разменени чрез мобилно приложение, според които полицаят Петър Лазович е кореспондирал и сътрудничил с лидери и членове на престъпния Кавачки клан.

"Арестуваният служител на Националната агенция по сигурността Петър Лазович има проблем със закона. Това, надявам се, е ясно на всички, които искат да продължа заедно с колегите си мисията за установяване на върховенство на закона, от което няма да се откажа и на милиметър въпреки заплахите, екстремисткия тон, езика на омразата", заяви Абазович.

"Бях информиран от няколко източници, че в признанията на групи, близки до Лазович, съм бил набелязан главно заради проблемите им със закона. Също така ми казаха, че се опитват да създадат атмосфера, в която аз, като министър-председател, уж оказвам "натиск" върху прокурорите да преследват Лазович и престъпно-бизнесменската група от хора около тях", добави той.

Петър Лазович е син на бившия началник на Сектора за борба с организираната престъпност и корупцията и бивш заместник-директор на Полицейската администрация Зоран Лазович. Той беше арестуван преди седмица по заповед на Специалната държавна прокуратура по обвинения в създаване на престъпна организация.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес