Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След нашествие от плъхове: Румънски град в страх, хората не смеят да излязат навън

18 май 2023, 17:05 часа • 3851 прочитания

В истински кошмар живеят хората от румънския град Търгу Муреш. Орди от плъхове са нападнали до неотдавна перлата на Трансилвания, а жителите на града се страхуват да излязат от домовете си, съобщава evz.ro.

До голяма степен това се е случило заради нехайството на местната администрация, след бездействието на която боклукът в Търгу Муреш не се извозва всеки ден и привлича гризачите. Те са заплаха за хората, тъй като пренасят сериозни болести като чумата.

Заради нашествието на неприятните животни местните жители вече нямат смелост да оставят децата си да играят в парковете или да се задържат навън.

"Плъховете са много големи и опасни. Ако ухапят дете, какво се случва? Не искам да ги виждам около детето си", казва жител на румънския град, който е с население oколо 135 000 души.

Друг жител твърди, че плъховете са навсякъде и обвинява кметството, че не прави нищо по въпроса. Ситуацията е най-критична в квартал Тюдор, който е гъсто населен.

"Навсякъде са, дори в парковете. Кметството трябва да направи нещо. Плъховете са се появили, след като боклукът не е бил извозен със седмици", казва мъжът, цитиран от изданието.

"Към днешна дата са поставени около 7500 капана за плъхове, трябва да станат 15 000. Тези гризачи, които се появяват през пролетта, ще бъдат елиминирани", казва Флориан Молдован от кметството в Търгу Муреш.

ВИДЕО: Мъж реши да лети с чадър, вместо парашут, вятър понесе цял диван

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес