Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След Хашим Тачи и Али Ахмети получи призовка в Специалния съд в Хага

23 юли 2020, 05:56 часа • 2100 прочитания

Председателят на северномакедонската партия ДСИ Али Ахмети потвърди, че е получил покана да се яви пред Специалния съд в Хага, за да даде показания като един от основателите на АОК, предаде БГНЕС.

"Върховенството на закона и постигането на истинска неселективна правда, вътрешна и международна, са моя постоянна цел и задължение през цялата ми дейност. Ето защо ви уведомявам, че Специалната прокуратура на Косово ме покани да дам показания като един от основателите на АОК и член на Генералния щаб. Приех поканата без колебание и осъществих конструктивен контакт и сътрудничество с официални лица в Хага. Винаги съм за неселективната правда и съм на разположение на съдебните власти като свидетел в освободителната война на албанския народ срещу геноцида на сръбския режим на Милошевич", написа Ахмети във Фейсбук.

Миналата седмица пред Хагския трибунал беше призован президентът на Косово Хашим Тачи, за да свидетелства в продължение на три дни за ролята си във войната в Косово.

Засега няма информация дали поканата на Ахмети има нещо общо с изслушването на Тачи.

В допълнение към президента на Косово Хашим Тачи, Специалният съд в Хага повдигна обвинения срещу Кадри Весели, лидерът на ДПК, който беше директор на косовската разузнавателна служба от времето на военния конфликт до 20018 година. Към тези хора в списъка на обвиняемите на Специалния съд, според косовските медии, са включени и други висши служители на АОК.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес