Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Силяновска домакин на важна среща на държавите от Югоизточна Европа

13 юни 2024, 10:57 часа • 1628 прочитания

Македонският президент Гордана Силяновска - Давкова домакинства важна среща на държавите от Югоизточна Европа. Новината става ясна от нейния официален Twitter акаунт. 

Подробности за събитието

Става въпрос за срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на участниците в процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа, като последна дейност в рамките на македонското председателство. 

Предстои пленарна среща на ръководителите на делегации, след което ще последва съвместна пресконференция на настоящите, предишните и бъдещите председатели на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Силяновска ще приветства ръководителите на делегациите, като това е предвидено за 15.00 ч. местно време. ОЩЕ: Силяновска: Споразумението от Преспа е правен акт и аз ще го спазвам

Кой е потвърдил участие?

Най-обсъждано в македонските медии е участието на гръцкия външен министър в срещата.

Припомняме, че наскоро между двете държави възникна напрежение, заради международния скандал при встъпването в длъжност на Силяновска, която не произнесе конституционното имен а страната и с това наруши Преспанския договор с Гърция. 

Участие в днешната среща са потвърдили президентът на Албания Байрам Бегай, министърът на външните работи на Сърбия Марко Джурич, министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан, заместник-министърът на външните работи на България , Иван Кондов, държавният секретар, пише македонската "Телма". ОЩЕ:Нито дума за френското предложение: Силяновска се срещна с посланика на Франция (СНИМКА)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес