Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Северна Македония чества 4 години в НАТО (ВИДЕО и СНИМКИ)

27 март 2024, 18:02 часа • 1545 прочитания

Северна Македония чества 4 години от членството си в НАТО. За целта проведе официална церемония, на която присъстваха представителите на властта и армията. 

Членството на Северна Македония в НАТО

Северна Македония се присъедини към НАТО през март 2020 г. Трябва да се отбележи, че до тази стъпка се стигна непосредствено след Договора за приятелство, добрососъдество и сътрудничество с Република България и след Преспанското споразумение с Гърция и смяната на името от Македония на Северна Македония през 2019 г.  

Равносметката на македонските политици

Политиците в Македония не закъсняха с коментарите си по темата. "Картината на световната сигурност е доказателство за правилността на решенията, благодарение на които днес сме ценен член на Алианса", коментира премиерът на югозападната ни съседка Талат Джафери по повод четвъртата годишнина от членството на Северна Македония в НАТО, съобщиха от македонското правителство.

"4 години Северна Македония в НАТО означават 4 години засилена сигурност и безопасност за нашите граждани. Днес сме равни на масата на 32 суверенни демокрации, където нашият глас се чува и нашите интереси и мисли се ценят", отчита министърът на отбраната Славянка Петровска в платформата Twitter.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес