Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сблъсък на протестиращи срещу ваксините и бой с полицията в Гърция

13 септември 2021, 08:08 часа • 2299 прочитания

Противопоставящи се на задължителното ваксиниране срещу коронавируса се сблъскаха с полицията в Солун, Северна Гърция, пред сградата на Международния панаир в града, където гръцкият премиер Кириакос Мицотакис произнесе важна реч, която включваше обяснение за мерките на икономическата полиция.

Стотици протестиращи срещу ваксинацията, сред които и семейства с деца, се събраха в центъра на Солун, за да протестират, предаде БГНЕС.

В един момент някои от протестиращите започнаха да хвърлят коктейли "Молотов", крекери, камъни и бутилки с вода срещу полицията, докато се опитваха да разкъсат полицейския кордон и да се придвижат към конферентния център "Йоанис Велидис", докато премиерът изнасяше речта си.

Реакцията на полицията беше незабавна със сълзотворен газ и водни оръдия.

Съобщава се, че по време на сблъсъците е жена е била сериозно ранена в главата. Петима протестиращи бяха задържани, като четирима от тях се озоваха в ареста.

Протестиращите, които по-рано се събраха на площад "Бяла кула", държаха банери и гръцки знамена, изпяха националния химн пред кметството и скандираха антиправителствени лозунги като: "Вземете си ваксините и се махайте оттук".

Заглавна снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес