Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самарас: Екстремизмът в Гърция ще бъде унищожен

02 октомври 2013, 11:00 часа • 20 прочитания

Екстремизмът в Гърция ще бъде унищожен, заяви гръцкият премиер Андонис Самарас в реч в Института за световна икономика "Питърсън" във Вашингтон, предаде БГНЕС.

"Икономическата криза доведе до политически проблеми, които задълбочават екстремизма и популизма в страната", заяви Самарас. "Екстремизмът ще бъде унищожен. Нашето правителство има политическа воля за това и ще спазва Конституцията и законите. "Златна зора" отива в затвора, а това става в пълно съответствие със закона", добави премиерът.

Според него е необходимо да се противостои и на други крайни сили, които настояват за напускане на ЕС и НАТО, но премиерът не посочи радикалната лява коалиция "Сириза", която обяви подобни искания.

Самарас смята още, че социалното напрежение в страната е сведено до минимум, а инцидентите за дестабилизация и социалните вълнения са все по-малко и по-малко.

Премиерът описа икономическата ситуация като "много трудна", но заяви, че остава оптимист. "Гърция прави първи стъпки за преодоляване на кризата и данните го показват", каза министър-председателят.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес