Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рубен Семедо бе арестуван по обвинение в изнасилване

30 август 2021, 16:24 часа • 3193 прочитания

Португалският футболист Рубен Семедо, който е играч на действащия гръцки шампион Олимпиакос, се яви пред атински обществен прокурор в понеделник по обвинения в изнасилването на 17-годишно момиче.

27-годишният централен защитник бе арестуван в неделя, след като момичето предало на полицията, че той и 40-годишен нигерийски мъж, който бе арестуван в понеделник, са я примамили в неговия апартамент, където са я изнасилили. Семедо се запознал с момичето в бар в морския град Оропос за няколко питиета в събота и след това я закарал в дома си в атинските покрайнини на Глифада, където момичето каза, че е било изнасилено.

Адвокатът му Ставрос Георгопулос сподели пред журналисти извън съда, че играчът е отрекъл обвиненията. „Клиентът ми отхвърля обвиненията. Той твърди, че оплакалото се лице е на 19 години“, коментира той, добавяйки, че Семедо и предполагаемата жертва са били част „от група, която била заедно в продължение на 15 часа и е немислимо да са били въвлечени в подобен инцидент“. Олимпиакос все още е направил коментар по случилото се.

Семедо наскоро бе свързван с преминаване в Порто или Торино. Той се присъедини към базирания в Пирея Олимпиакос през 2019 за срок от четири години от испанския Виляреал. Той напусна „жълтата подводница“, след като бе обвинен в опит за убийство, за което получи петгодишна присъда в затвор, но избегна отиването зад решетките в замяна на осемгодишна забрана за влизане на испанска територия под споразумение, подписано през 2020. Той бе глобен и с 46 000 евро.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес