Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разследването на трагедията в Тетово ще реши съдбата на здравния министър

11 септември 2021, 17:00 часа • 2496 прочитания

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев ще реши приема ли оставките на министъра на здравеопазването Венко Филипче, неговия заместник и директорите на модулната болницата в Тетово, след като излязат резултатите от разследването на пожара, предадоха македонските медии.

Премиерът каза, че възприема подадените оставки като висок морален акт и израз на отговорност, каквато е неизбежна при такива големи нещастия. Той добави, че ще бъде поета отговорност, "ясно установена въз основа на категорични факти, а не въз основа на политическо разчистване на сметки".

В пожара в модулната Covid болница в Тетово, избухнал на 8 септември, загинаха 14 души и мнозина бяха ранени.

Опозицията и част от обществеността веднага поискаха оставки и отговорност от цялото правителство, след което Филипче, неговият заместник и двамата директори на болницата в Тетово подадоха оставки по морални причини.

Директорите на всички обществени болници в Република Северна Македония изпратиха писмо до премиера, в която заявяват, че не приемат предложената оставка от министъра и изразяват безрезервната си подкрепа за него, предаде агенция МИА.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Преди 6 месеца експерти предупреждават: Болницата в Тетово не трябва да се пуска!

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес