Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентът на Сърбия готов за предсрочни избори в Белград

18 април 2022, 07:25 часа • 3118 прочитания

Според Александър Вучич бившият състезател по водна топка Александър Шапич ще остане кандидат на Сръбската прогресивна партия за кмет на Белград, съобщи БГНЕС.

"Ако най-голямата опозиционна листа (коалицията "Единни за победа на Сърбия" - бел. ред.) иска да отиде на предсрочни избори в града, ние сме готови. Смятаме, че би било логично да има пауза от поне шест месеца, но ако те настояват, можем да отидем на избори и по-рано. Това ще бъде моето предложение към правителството и Сръбската прогресивна партия", каза сръбският лидер по телевизия „Pink”.

Вучич заяви, че бившият сръбски ватерполист Александър Шапич ще продължи да бъде кандидат за кмет на Сръбската прогресивна партия в Белград.

На 3 април в Сърбия се проведоха президентски и предсрочни парламентарни избори. По същото време се проведоха и избори за градски съвет на Белград, както и за съвети на 12 сръбски общини. Вучич спечели първия тур на президентските избори с 58,57%. На парламентарните избори неговата коалиция печели най-много мандати с 42,97% от гласовете. Коалицията "Обединени за победа на Сърбия", водена от Мариника Тепич, зае второ място с 13,6%, а коалицията, водена от Социалистическата партия на Сърбия на Ивица Дачич, остана трета с 11,48%.

Още: Вучич: Сърбия няма намерение да влиза в НАТО

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес