Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пореден остър сблъсък между управляващите и президента в Румъния

20 май 2019, 10:55 часа • 1763 прочитания

Управляващите социалдемократи в Румъния за пореден път атакуваха президента Клаус Йоханис, този път на митинг в рамките на кампанията за европейските избори.

Лидерът на партията Ливиу Драгня Драгня остро разкритикува Йоханис, наричайки го "най-големият мълчаливец" в румънската политика, който изведнъж е започнал "да вдига врява, за да заглуши един звук, започнал да се чува все по-силно - звукът на икономическия растеж, на двигателите на индустрията и земеделието".

Драгня нападна Йоханис, че няма проект за страната и нито една добра мисъл за Румъния. "И Йоханис постигна нещо в индустрията - индустрия на омразата, омраза между румънците, отмъщение, война между румънци и румънци", заяви на митинга лидерът на СДП и обвини президента, че не обича страната си.

Лидерът на управляващите обвини президента, че иска да унищожи демокрацията, че иска да спечели изборите чрез прокурори и не уважава изборните резултати.

"Между нас и тях има голяма разлика. На първо място ние обичаме демокрацията, Йоханис и неговите хора искат да я унищожат. Ние обичаме изборите, вярваме в изборите, Йоханис вярва на службите. Ние искаме да спечелим чрез вот, Йоханис иска да спечели с прокурори. Ние през цялото време сме уважавали и ще уважаваме резултатите от избори, Йоханис винаги е искал и ще иска да ги преобърне. Ние винаги сме уважавали и ще уважаваме през цялото време желанията на този народ, Йоханис не го интересува", заяви на митинга Драгня, цитиран от Romania Libera.

Лидерът на управляващата партия заяви още, че СДП е започнала да разобличава машинарията на политическата полиция и че тайните служби ще бъдат поставени отново в конституционното им русло.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес