Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Патриарх Ириней: Сърбите трябва да благодарят на Бога за Вучич

10 януари 2018, 12:11 часа • 1599 прочитания

Сърбите трябва да са благодарни на Бог, че им е подарил човек като президента на Сърбия Александър Вучич, който „се бори като лъв“ за интересите на сръбския народ.

Това заяви патриархът на Сръбската православна църква Ириней във вторник вечерта в Баня Лука, пише скопското електронно издание „Нова Македония“.

„Да благодарим на Бога, че ни подари човек, който се бори като лъв за сръбския народ и особено за измъченото и многострадално Косово и Метохия“, заяви патриарх Ириней по време на мероприятие по отбелязването на Деня на Република Сръбска в столицата на босненския регион Баня Лука.

Патриархът добави, че се надява и се моли на Господ да даде на Вучич „сила и мощ, за да издържи на ветровете на нашето време“.

От изданието припомнят, че преди два дни Митрополитът на черногорско-приморската епархия на Сръбската православна църква Амфилох заяви пред черногорски медии, че „се страхува, че политиката на Александър Вучич води към предателство на Сърбия и на Косово“ и че „Апелът за отбрана на Косово и Метохия“, който е подписан от самия него, е написан „заради недоверието и комбинациите, които се правят“.

Президентът Александър Вучич заяви, че до неделя, когато се отбелязва Нова година по стар стил, няма да коментира изявлението на Амфилох, предаде Фокус.

Сръбският патриарх Ириней благодари на Бога и за това, че президент на Република Сръбска е Милорад Додик.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес