Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиниха Мицкоски в тайна договорка с Алианс на албанците да гласуват за френското предложение

13 юли 2022, 17:55 часа • 2244 прочитания

От партия ГРОМ (Гражданска опция за Македония) заподозряха Християн Мицкоски, лидер на ВМРО-ДПМНЕ, в тайна договорка с председателя на Алианс на албанците в Македония да гласуват "за" френското предложение на президента Еманюел Макрон.

„Маските паднаха. Тази сутрин лидерът на ВМРО-ДПМНЕ [Християн Мицкоски] обяви публично, че „това ще мине“ (френското предложение - бел.ред.). Това се заявява в позиция на ГРОМ, публикувана в материал на агенция МИА, съобщи БГНЕС.

"Само преди седмица ГРОМ предупреди, че създаването на работни групи, които уж ще работят по подобряването на текста на Преговорната рамка, е просто фарс, с който лидерът на опозицията по предварително планиран сценарий, заедно със Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ), се съгласи да смекчи гнева на хората", се казва още в текста.

Нататък гневно продължава: "Той потвърди това наше твърдение тази сутрин със своето писание. Ето защо още веднъж питаме г-н Мицкоски - разкажете на обществото за Вашия фарс с работната група. Колко пъти се събра тя и какво подобрение направихте в текста? Ще разкажете ли на обществото за Вашия фарс с уж разпадането на коалицията с Алианс за албанците? Ще кажете ли на македонците, че сте се разбрали със Зиядин Села вместо вас депутатите от Алианса да гласуват френското предложение и затова ще протестирате пред Скупщината и правителството на Република Македония“. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес