Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиниха гръцки полицай в убийството на 20-годишен сириец

10 юли 2023, 11:51 часа • 1024 прочитания

Полицейски служител в Гърция беше арестуван заради смъртта на 20-годишен сириец по време на автомобилно преследване край град Лариса.

Жертвата е карала пикап, откраднат от Атина, твърдят източници от полицията. Преследването започнало, след като 20-годишният младеж не спрял след полицейски сигнал в близост до село Мошохори, съобщи KeepTalkingGreece.com.

След като полицаите започнали преследване младежът разбил колата в стена и се опитал да продължи бягството пеша. Полицаят обаче го прострелял и убил.

Според разследващите животът на полицая не е бил в опасност, а 20-годишната жертва е била на доста голямо разстояние от него и невъоръжена.

Аутопсията все още не е приключила. Води се и вътрешна полицейска проверка. Адвокатът на полицая заяви пред медиите, че клиентът му е „съкрушен“.

Убитият сириец е бил освободен от затвора миналия март, където е излежавал присъда за трафик на мигранти, изтече в медиите информация от полицейски източници. Не е било обаче възможно полицаят да е знаел за криминалното минало на жертвата по време на преследването.

ОЩЕ: Разбита мрежа за трафик на жени в Гърция разкри връзки и с ислямския тероризъм

При подобен случай през декември миналата година полицай простреля в главата 16-годишен ром по време на преследване с кола, след като тийнейджърът отказал да плати 20 евро за бензин. Младежът се опитал да избяга с колата си от местопроизшествието и да преобърне полицейски мотоциклет, за да избегне ареста, при което бил прострелян, пише "Етнос".

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес