Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обезвредиха бомба пред банка в северното предградие на Атина

10 декември 2014, 11:19 часа • 11810 прочитания

Полицията обезвреди взривно устройство пред банка в северното предградие на Атина. Това се е случило след анонимно обаждане, информира полицейски източник. Вероятно устройството е свързано с гладната стачка на младеж анархист.

Обаждането от непознат до два гръцки вестника станало в 3,30 ч по Гринуич - половин час преди програмирания час за взрива пред банката в Халандри. Това заяви същият източник, цитиран от АФП.

Полицията счита, че опитът за атентат може би е дело на анархисткото движение, тъй като анонимният мъж съобщил, че действието е "знак на солидарност с Никос Романос". Той е 21-годишен анархист, кой осъден на 15 години затвор при строг режим за обир.

Романоссе намира в болница от десет дни в тежко състояние след гладна стачка, която започна на 10 ноември. Никос отстоява правото си да учи извън затвора, информира БГНЕС. Съдът отхвърли искането му, като заяви, че той е съден и за "участие в терористична организация".

В последните седмици бяха организирани няколко протеста в подкрепа на Никос Романос, а този в събота който съвпадна с годишнината от смъртта на приятеля му Алексис Григоропулос, убит през 2008 г. от полицай, беше белязан от насилствени инциденти.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес