Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Нова демокрация" с двойна преднина пред "Сириза" според социологическите проучвания в Гърция

20 януари 2017, 10:16 часа • 906 прочитания

Според най-новите социологически проучвания 8 от 10 жители на Гърция са недоволни от дейността на правителството си, което поставя консервативната опозиционна „Нова демокрация“ с 14% пред управляващата лява "Сириза", предаде Ekathimerini.

Според проучване, извършено от Университета в Македония, 30,5% от респондентите сочат, че биха гласували за „Нова демокрация“, ако парламентарните избори бяха днес, срещу само 16,5% за "Сириза".

Ляво-центристите от ПАСОК и Комунистическата партия получават по 6,5% от гласовете. Центристката партия „Потами“ и десноцентристката „Независими гърци“ получават около 2% от гласовете.

Що се отнася до най-добрия избор за министър-председател лидерът на „Нова демокрация“ е подкрепен от 33,5% от допитаните, срещу 20% за настоящия министър-председател Алексис Ципрас, предаде Фокус.

Според изследването 86,5% от гърците не са доволни как настоящето правителство се справя с работата си. 88% смятат, че нещата се движат в погрешна посока, а 72% са на мнение, че тази година ще бъде по-лоша от 2016 г.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес