Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николич допуска да се наложи приемането на нова резолюция за Косово

02 април 2014, 12:23 часа • 19773 прочитания

Сръбският президент Томислав Николич не изключва националният парламент в Белград - Скупщината да се наложи да гласува нова резолюция за Косово, предаде БГНЕС.

Предстоят ни най-чувствителните преговори с властите в Прищина, които ще засегнат темата за правосъдието, каза още Николич. Според него властите в Белград трябва да имат ясна позиция по този въпрос.

"По въпроса за правосъдието дори в самата Сърбия нямаме ясно регулирани отношения. В Косово трябва да имаме възможно най-добрите съдии", поясни сръбският президент. "Ако от мен бъде поискано да представя пред Скупщината нова резолюция за Косово, аз ще направя това, няма да бягам от отговорност", подчерта още Николич и добави: Няма да може да получим всичко, което искаме, но няма да загубим и всичко, което се иска от другата страна.

Томислав Николич призова новото правителство, което ще се ръководи от Александър Вучич, да изработи стратегия за преговорите с Прищина. Тази стратегия ще трябва да бъде обсъдена и от новия състав на Скупщината, каза още сръбският държавен глава.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес