Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-черният сценарий за Сърбия: Вучич заплаши с оставка

23 януари 2023, 10:02 часа • 2596 прочитания

Ако президентът на Сърбия Александър Вучич наистина подаде оставка, това ще бъде краят на Сръбската прогресивна партия (СНС). Това заяви председателят на Изпълнителния комитет на СНС Дарко Глишич, коментирайки вчерашната среща, 22 януари, в централата на партията.

„Това ще бъде краят на СНС на сръбската политическа сцена“, цитира думите му Бета.

Медиите в Сърбия по-рано съобщиха, че на срещата е имало разногласия и призиви за отказ от преговорите със САЩ и ЕС за Косово. Според информацията Вучич е реагирал бурно на тези разногласия, заявявайки, че ако някой смята, че може да ръководи страната по-добре от него, е готов да си подаде оставката и след това е напуснал срещата.

ОЩЕ: Вучич: Отношенията между Сърбия и Русия се влошиха заради войната в Украйна 

Глишич смята, че тогава ще последва нещо, което е "най-черният и най-лошият сценарий за Сърбия", който той дори не може да си представи. Въпреки че не обясни дали Вучич е казал като какъв ще се оттегли – като председател на партията или като президент на държавата, Глишич повтори, че „ако /Вучич/ подаде оставка и ако се придържа към това, то ще бъде най-лошото нещо, което ще се случи със Сърбия", съобщава от своя страна РТС.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес