Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мицкоски: Кирил Петков няма кураж и се държи като живковист

22 декември 2021, 22:05 часа • 9112 прочитания

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РС Македония Христиан Мицкоски определи българския премиер Кирил Петков като политик, на когото му липсва кураж.

"Ако анализираме последното изказване на Петков пред "Политико" стигаме до заключението, че става въпрос за политик, който не е храбър. Защо казвам това? Защото, ако за него политическата кариера е по-важна от добросъседските отношения с нас..., това не е почтено и е лицемерно. Мога да кажа, че става въпрос за човек, който не е храбър. Човек за когото кариерата е по-важна от европейските ценности и за мен това нещо е разочароващо", каза Мицкоски пред държавното радио в Скопие.

Според него РСМ "много отдавна е трябвало да започне преговори за членство с ЕС, защото народът заслужавал това нещо".

Кирил Петков, който ни бе представян от страна на нашите политици - президентът Стево Пендаровски, Зоран Заев и останалите като като човек от Харвард, като либерален политик с по-либерални позиции по отношение на Македония виждаме, че неговите позиции не само, че са консервативни, но те са и регресивни. Той потвърждава известната живковистка концепция, която отрича македонската нация, македонския език и дори в определена степен македонската държава", каза още Мицкоски.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес