Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Македонците ни взеха и Бербатов

02 януари 2013, 16:35 часа • 18018 прочитания

Мегаломанията на Скопие няма граници. Комшиите посегнаха и на Димитър Бербатов, като го провъзгласиха за "Митко Македончето". Това стана след като българинът прониза вратата на "Уест Бромич" при победата на "Фулъм" с 2:1, предаде Стандарт нюз.

"Българският национал Димитър Бербатов, родом от Благоевград и известен в България като Митко "Македончето", вкара първия гол във Висшата лига на Англия за новата 2013-а", пише македонският сайт sitel.com.mk.

Дързостта на съседите не се изчерпва само с присвояването на Бербо. Според сайта шведският национал от сръбски произход Александър Качаниклич също бил с македонски корени.

От Sitel припомнят и още един факт, който преди около три години бе основна тема на местния "Утрински весник". Македонските журналисти отбелязват, че като играч на ЦСКА Бербатов е бил следен от хора от щаба на Вардар (Скопие), но те са преценили, че той не е достатъчно добър, за да играе в клуба, след като лично баща му Иван Бербатов го завел на проби. След като не го одобрили, той продължил кариерата си в ЦСКА.

От Sitel пожелават на Бербатов да продължи да вкарва такива голове като първия в английската Висша лига за 2013 г. срещу Уест Бромич и един ден да изиграе поне един мач за националния отбор на Македония. Както и в първия си материал обаче, македонските журналисти пишат, че Димитър Бербатов все още играе за представителния тим на България, при положение, че той се отказа преди 3 години.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес