Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Люпчо Николовски не се вижда като кандидат за премиер на РС Македония

22 ноември 2021, 15:44 часа • 1817 прочитания

Вицепремиерът на РС Македония по борба с корупцията и престъпността, устойчиво развитие и човешки ресурси Люпчо Николовски каза на днешната пресконференция, на която беше представен Е-инспекторът:

„Внимание предизвикват насрочените за утре срещи в СДСМ. Това е най-голямата политическа партия и организация, която е демократична, модерна, в която преди няколко месеца имаше преки избори за председател на партията, имаше само един кандидат. И ако сега се реши да се открият същите процедури, ще имаме напълно открита, прозрачна, демократична процедура, каквато няма в нито една политическа партия и където всеки, който отговаря на условията, ще може да се кандидатира. Не се виждам и няма да бъда един от кандидатите“, каза Николовски в отговор на въпроса дали се вижда като наследник на Зоран Заев като премиер.

Лидерът на СДСМ и настоящ премиер Зоран Заев обяви в петък, че ще поиска утре органите на партията да свикат ръководството на партията, за да потвърдят оставката му и да започнат процедурата за избор на нов лидер.

Бъдещият лидер според Заев трябва да бъде следващият кандидат за премиер, който ще състави новото правителство.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес