Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ковачевски: България да състави правителство, ориентирано към добросъседство с нас

03 април 2023, 16:18 часа • 1867 прочитания

Премиерът на Северна Македония - Димитър Ковачевски - поиска България да сформира редовно правителство, което да е настроено добросъседски към страната му.

"Като съседна държава, желаем България да избере политическо правителство, което да бъде 100% ориентирано към спазването на принципите на ЕС, към принципите на разширяване на Съюза, към уважение към всички свои съседи и изграждане на добросъседски отношения с нашата страна и с други съседи", посочи днес Ковачевски на съвместна пресконференция в Любляна със словенския си колега Роберт Голоб.

"Предстои ни приемане на конституционни промени, които са част от задълженията в Преговорната рамка. Когато ги направим, страната ще излезе по-силна и победител, защото след това автоматично ще продължим с Втората междуправителствена конференция, отварянето на клъстери, реформите в обществото и пълноправното членство в ЕС, за което имаме подкрепата на всички страни членки на ЕС“, добави Ковачевски, цитиран от БГНЕС.

Той вече акцентира върху темата преди няколко дни, като обяви, че вписването на българите в Конституцията на Северна Македония не трябва да се отлага.

ОЩЕ: Димитър Ковачевски: Промените в конституцията на РСМ няма да бъдат отлагани

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес