Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кораб с 14 000 овце се преобърна, тече спасителна операция (ВИДЕО)

25 ноември 2019, 11:51 часа • 6050 прочитания

Кораб с 14 хиляди овце на борда се преобърна в Черно море край румънския бряг, предаде BBC. На борда е имало 22-ма души екипаж - сръбски граждани. Всички са спасени. Един от членовете на екипажа е приет в болница заради хипотермия.

Все още не е приключила операцията по спасяване на животните. В нея са се включили полицейски части, пожарникари и военноморският флот на страната. Част от овцете обаче са потънали. До момента е спасен малък брой от превозваните животни.

Засега не е известно защо се е преобърнал корабът. Властите съобщиха, че разследването по случая ще започне, след като приключи операцията по спасяване на овцете.

Големият товарен кораб "Queen Hind", плаващ под флага на Палау, е претърпял инцидент след като е напуснал румънското пристанище Мидия, близо до Констанца. Уточнява се, че плавателният съд е напуснал пристанището около 12:00 ч. местно време в неделя и се е насочил към пристанищния град Джида в Саудитска Арабия.

Според данни от сайта Marine Traffic, корабът е построен през 1980 г. Дължината му е близо 85 метра, а вместимостта - 3785 тона. Румънските медии съобщават, че "Queen Hind" е пристигнал в Мидия на 23 ноември от либийската столица Триполи. Пристанището се използва предимно за доставки на суров петрол.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес