Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кодзиас e получил телефонна заплаха, че ще бъде екзекутиран

20 декември 2018, 18:25 часа • 1622 прочитания

Заплашително телефонно обаждане е получил днес бившият министър на външните работи на Гърция Никос Кодзиас заради предложението му за контрол на тайните фондове, съобщават от неговото движение "Прато", предаде Плусинфо.

Радио "Нюз 24/7" разкри, че неизвестен човек е казал на Кодзиас, че ще бъде екзекутиран.

„Познатите -непознати, парадържавата на политическия живот, днес в телефонен разговор заплашиха Никос Коѕдзиас, само няколко часа след неговото предложение за контрол на тайните фондове на всички министерства, сред които Министерството на отбраната, на вътрешните работи и по-специално Националната разузнавателна служба“, обявиха от "Прато" и добавиха, че "председателят на движението не се страхува".

Те призовават полицейските и съдебните органи да реагират спешно и да арестуват онези, които стоят зад заплахите към Кодзиас.

С позиция за заплашителното обаждане към бившия шеф на гръцката дипломация излезе и Алексис Ципрас, който в официалния Туитър профил на премиера на Гърция заяви, че заплахите са още едно доказателство за това докъде води слепия национализъм и насърчаването на омразата.

Никос Кодзиас посветено и решително служи на родината си като министър на външните работи и никой, под никакъв предлог не може да оспори неговия патриотизъм, а още повече с фашистки кураж и малодушие да заплашва неговия живот, пише Ципрас.

Бившият външен министър на Гърция и лидер на движението "Прато" в миналото е бил обект на заплахи към него и собственото му семейство. В допълнение към заплашителните писма и закани Никос Кодзиас е получавал и куршуми и пръст с кръв.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес