Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каменос: Ще направим всичко, за да блокираме Договора от Преспа

15 януари 2019, 15:15 часа • 1925 прочитания

"По всички възможни начини, с които разполагам по Конституция, ще се боря правителството да не спечели вота на доверие, защото това е свързано с Договора от Преспа и ние ще направим всичко възможно да го блокираме във и извън парламента", заяви лидерът на Независими гърци Панос Каменос в интервю гръцката телевизия Стар, цитирано от Плусинфо.

„Дай Боже Ципрас да промени мисленето си, хвърлих много усилия за това”, обясни Каменос, който заяви, че в неделя ще участват в протест, насрочен в Атина.

Лидерът на Независими гърци отправи открит призив към председателя на Нова демокрация да приеме условието му "да не се взема решение за термина Македония, да не се продава името Македония и да не се преговаря за споразумение като това от Преспа с термина Македония". 

В този случай Каменос, заедно с Мицотакис ще подпишат предложение за вот на недоверие срещу правителството, „за да падне това правителство и следващото правителство да спаси името Македония".

Говорейки за двамата депутати от Независими гърци, които останаха на министерските си позиции и решиха да подкрепят правителството той коментира, че са го „продали и предали“.

Лидерът на Независими гърци каза, че с Ципрас, като коалиционни партньори, не са имали никакви разногласия, докато не се е стигнало до конкретния въпрос.

„Два пъти в този случай той не си спази думата. Първият път трябваше да започне диалог със Скопие, за да се види дали ще има решение, когато те се ангажираха с г-н Кодзиас и министър-председателя, че след изборите гръцкия народ ще вземе решение.

Вторият път беше, когато той каза, че ще говорим за това отново през март. Но в средата на декември осъзнах, че се готви да стигне до споразумение“, каза Каменос.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес