Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жозеф Дол с предупреждение към ВМРО-ДПМНЕ

09 ноември 2018, 09:49 часа • 1577 прочитания

Председателят на ЕНП Жозеф Дол вчера след приключването на конгреса на ЕНП, е имал среща с бившия заместник генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Петър Богойески, бившият министър Никола Тодоров и изключената депутатка от ВМРО-ДПМНЕ Емилия Александрова, предаде БГНЕС.

След срещата Дол публикува в своя профил във Фейсбук снимка и написа, че е македонските гости, за да обсъдят тревожното положение в партията, която е член на ЕНП, след санкциите, предприети срещу тези, които са гласували за пристъпване към конституционни промени, които са необходими за изпълнение от договора за промяна на името на Преспа.

"Всички заплахи трябва да спрат незабавно", пише Дол.

Той заявява, че макар да е наясно с границите на това споразумение, както и с начина, по който е постигнато, той вярва, че това е важна стъпка към изпълняването на евроатлантическите стремежи на македонския народ.

"По-важното е, че винаги съм бил много ясен по факта, че ЕНП насърчава нашите партии-членки, когато са в опозиция, да продължат да играят конструктивна роля в парламента, за да защитават нашите ценности и да направят правителството отговорна за своите политики .

Всички членове на ЕНП трябва напълно да прилагат вътрешнопартийната демокрация, да уважават свободата на мисълта и да защитават нашите ценности и принципи, включително и силен проевропейски ангажимент ", гласи изявлението на Дол.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес