Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Използва ли Гърция свинска урина, за да гони мигрантите, идващи от Турция? (ВИДЕО)

12 март 2020, 14:41 часа • 9064 прочитания

Неотдавна излязоха съобщения, че Турция въоръжава "сирийските бежанци" т.е. мигрантите от Афганистан и Африка със сълзотворни гранати, използвани от турската армия - за да имат какво да "противопоставят" на гръцките граничари и войници. Затова и те все повече носят противогази, а Турция впрегна и бронирани автомобили, купени с евросредства, за да руши оградата по границата с Гърция.

Гръцките власти оповестиха, че още повече усилват сухопътните и морски граници на страната. На помощ на граничарите се притекли местни жители.

Сайтът topcor.ru съобщи, че на един участък от границата гръцки фермери, под охраната на техни граничари, започнали да пръскат загражденията със свинска урина с цел да спрат мигрантите-мюсюлмани. Периодически под струите на селскостопанската техника, използвана за пръскане на градините, попадали и групи от "сирийски бежанци".

Фермерите не уточняват как отделят само урина от свинете. Доста по-вероятно е, според журналистите, това изобщо да не е свинска урина, а обикновен разтвор от пестициди или хербициди, като плашат мигрантите-мохамедани, че ползват урина. За тях това е напълно достатъчно, тъй като за мюсюлманите свинете са мръсни животни и допира с урината е страхотно унижение и оскърбление. На такива участъци напливът от чужденци чувствително намалял.

Уместно е припомнянето, че под външността на сирийски бежанци има преоблечени крайни джихадисти, "умерени" терористи и протурски опозиционери. Сега те бягат от зоната на Идлиб през Турция за Европа, като се спасяват от сирийската армия. Част от тях са сериозна опасност за сигурността на Турция и нейните сили за сигурност се стараят да ги насочат извън страната.

Превод: Ганчо Каменарски

Още: "Нова надежда за по-устойчиво споразумение с Турция заради мигрантите"

Ганчо Каменарски
Ганчо Каменарски Отговорен редактор
Новините днес