Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изграждането на "Турски поток" ще се забави, може би дори с година

07 октомври 2015, 15:07 часа • 4637 прочитания

Руската енергийна компания „Газпром“ днес намекна, че проектът ѝ за изграждането на газопровод към Турция ще бъде забавен с още няколко месеца на фона на изостреното напрежение между Москва и Анкара. Това предаде AFP, цитирана от Expert.bg.

„Тъй като няма междуправителствено споразумение, сроковете за строежа са отложени“, заяви заместник-председателят на Съвета на директорите на „Газпром“ Александър Медведев. „Колко голямо ще е забавянето зависи от това кога ще бъде подписано споразумението. Няма да бъде фатално, ако сроковете се удължат с една година“, добави той.

Вчера председателят на управителния съвет на руския холдинг „Газпром“ Алексей Милер заяви, че компанията намалява на половина мощностите на газопровода „Турски поток“. Мощността на тръбопровода ще бъде 32 млрд. кубични метра, „като това е с отчитане на заявените на север мощности“, поясни той.

Александър Медведев съобщи още, че компанията е подала заявление за включването на „Северен поток 2“ към европейската газова мрежа. Още подробности по темата прочетете в Expert.bg.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес