Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гърция изглежда решена да не налага локдаун в четвъртата вълна

24 ноември 2021, 07:35 часа • 1373 прочитания

Четвъртата вълна на пандемията от коронавирус ще бъде "най-тежката". В момента Гърция преминава през нея, но правителството е решило да запази икономиката и обществото отворени, заяви гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис.

По време на двудневната среща на върха по въпросите на здравеопазването в Атина, организирана от "Катимерини", той заяви, че изборът на правителството да запази икономиката отворена въпреки рекордния брой заразени с коронавирус и големия брой смъртни случаи е бил "правилен".

Но националната здравна система е подложена на натиск, "както всяка зима, но сега тя трябва да се справи и с пандемията", каза Плеврис, според БГНЕС.

От началото на годината 85% от инфекциите засягат хора, които не са били ваксинирани, а това се отнася за 95% от пациентите в болниците и 90% от смъртните случаи.

Броят на новите случаи на COVID-19 за 23 ноември в Гърция скочи до 8 100, след като ден по-рано те бяха 7 287, според ежедневните данни, публикувани от гръцките здравни власти. Смъртните случаи от коронавирус през последното денонощие са 91, след като в понеделник беше регистриран годишен връх при дневните смъртни случаи - 105, докато броят на интубациите намаля до 597 от 608 предишния ден.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес