Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гърция депортира 9 европейски граждани - ето защо

20 май 2024, 17:54 часа • 1881 прочитания

Деветима граждани на Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, ще бъдат депортирани от Гърция. Новината съобщава гръцкото издание Kathimerini, позовавайки се на информация от техните адвокати.

Става въпрос за един мъж и осем жени на възраст от 22 до 33 години. Те останаха в ареста в очакване на административно решение за тяхното депортиране.  

Участвали в пропалестински протести

Гражданите са арестувани по време на пропалестинска демонстрация в Юридическия факултет на Атинския университет миналата седмица.

Нанесли щети на университета

Припомняме, че полицията задържа общо 28 гръцки и чуждестранни протестиращи, окупирали сградата, по обвинения, включващи прекъсване на работата на публичен субект и съдействие за нанасяне на щети на чужда собственост, според съдебните документи. Протестиращите отричат ​​каквото и да е нарушение.

Доказателствата обаче включват листовки, палестински знамена, две димни ракети, противогази, каски, кутии с боя и стълбове за банери, заедно с изявление, качено на уебсайт на гръцки и английски език, призоваващо другите да се присъединят към протеста. ОЩЕ: Полицията в Холандия използва булдозер срещу пропалестински протест (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес