Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гръцките фермери ще се съберат в Атина, ЕК наблюдава гръцко-македонската граница

13 февруари 2017, 09:59 часа • 1013 прочитания

Гръцките фермери, които блокираха пътни възли в продължение на три седмици като форма на протест срещу продължаващата програма на правителството за икономии, във вторник ще се съберат в Атина за нови демонстрации, пише Ekathimerini.

Преговорите между правителството и профсъюзите в края на миналата седмица не постигнаха компромис, като това накара профсъюзите да заплашат с нови действия.

Министърът на земеделието Вангелис Апостолу описа дискусиите от миналата седмица като „продуктивни“, подчертавайки обаче че „фискалните мерки не могат да бъдат променени“.

В същото време стана ясно, че Брюксел наблюдава ситуацията на гръцко-македонската граница, която остава затворена за почти две седмици заради блокадите на протестиращите гръцки фермери, предава македонската информационна агенция Independent, предаде Фокус.

„Ние ще продължим да наблюдаваме ситуацията от много близо, особено в контекста на Споразумението за стабилизиране и асоцииране“, заяви в събота Мая Кочиянчич, говорителят на Европейската комисия.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес