Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гръцката полиция разследва убийството на двама черногорски мафиоти

20 януари 2020, 15:54 часа • 4231 прочитания

Полицията в Гърция разследва фаталната за двама мъже стрелба, определени от сръбските медии като жертви на кървава петгодишна вражда между черногорските престъпни банди.

Двамата мъже, подробности за които официално не са оповестени, бяха разстреляни в неделя, докато вечеряха със съпругите и децата си в ресторант близо до Атина.

"Те бяха застреляни в главата ... докато се хранеха със семействата си", заяви очевидец пред Open TV и добави, че нападателите били четирима.

"Видях протегнати ръце, държащи две оръжия и стрелбата започна. Веднага се скрихме под масите", каза още една посетителка на заведението, вечеряла по същото време в заведението, пред Star TV.

"Стрелбата изглеждаше без край. Мислехме, че никой от нас няма да оцелее. Беше като във филм", каза тя.

Съобщава се, че полицията е събрала над 20 гилзи от куршуми на местопрестъплението.

Една от жените на масата беше простреляна в крака, но не е в опасност, съобщават гръцки новини.

Полицейски източник заяви за AFP, че и двете жертви са били издирвани от черногорските власти с международни заповеди и са класифицирани като "опасни и склонни към насилие".

"Единият от тях беше търсен за оръжия, експлозиви и опит за убийство, другият - за участие в престъпна организация", добави служителят.

Сръбският таблоид "Блиц" в понеделник съобщи, че двамата мъже са членове на базирания в Котор клан Скалярци, който е във вражда клана Кавчани заради калпава сделка с кокаин във Валенсия през 2014 г.

Убийствата са започнали през 2015 г. и оттогава са отнети около 40 живота в Черна гора, Сърбия и Австрия, съобщи „Блиц“.

Според гръцки сведения мъжете са се укривали в Гърция под фалшиви самоличности.

Полицейски източник отказа да коментира съобщенията в медиите.

Черна гора, която обяви независимост от Сърбия през 2006 г., се бори да овладее широко разпространената напаст от организирана престъпност и свързано с нея насилие.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес