Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган: Организацията на Гюлен е огромна заплаха за Албания

20 юни 2017, 19:19 часа • 3318 прочитания

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди Албания за „опасността“ от организацията на Фетхуллах Гюлен. Това предава турското издание Yeni Safak, цитирано от "Фокус".

Говорейки в интервю за албанска телевизия, президентът Ердоган заяви, че Албания трябва да се поучи от уроците на неуспелия турски държавен преврат, които според него е бил инспириран от движението на Гюлен.

„Ако тази терористична организация може да се опита да направи преврат в Турция, тя може да опита същото и в Албания утре“, каза президентът Ердоган.

„Албания е малка страна, с по-малко население. Тази организация може да е по-голяма заплаха там“, добави той.

Турският президент призова албанците да не пращат децата си в училища свързани с движението на Фетхуллах Гюлен, защото това щяло да даде възможност на „терористите“ да инфилтрират правителството и институциите.

Президентът на Турция Ердоган отправи искане към албанския премиер Еди Рама и президента Буджар Нишани, в което ги призова да „реагират докато е време“.

Реджеп Тайип Ердоган предложи турската фондация „Маариф“, както и албанското Министерство на образованието да вземат съвместни мерки по тези въпроси.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес